Görsel inceleme temel bir denetim yöntemidir, ancak ekipmandan yapılara kadar herhangi bir varlığın durumunun denetlenmesinde kritik bir adım olmaya devam etmektedir.
Görsel inceleme, aşağıdakileri içeren ekipman ve yapılar da dahil olmak üzere bir dizi varlık üzerinde gerçekleştirilebilir:
Uygun becerilere sahip denetçilerin ellerinde, görsel incelemenin faydaları, önemli bilgileri ortaya çıkaracak ve aşağıdaki konularda daha iyi bir anlayış sağlayacaktır:
Asteel Ndt de görsel denetim, kalifiye malzeme bilimcilerimiz, tank denetçilerimiz (API), kaynak denetçilerimiz ve basınçlı kap ve sınıflandırılmış tesis denetçilerimiz (AICIP ve API) ve mühendislerimiz tarafından gerçekleştirilir. Malzeme bilimcilerimiz, müfettişlerimiz ve mühendislerimiz son derece deneyimlidir ve tüm görsel denetimlerin değerinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak için etkili görsel denetim yardımcıları, araçları ve erişim çözümleri ile donatılmıştır.
Asteel Ndt denetim ekipleri aşağıdakileri içeren RDVI ekipmanlarını kullanır:
Manyetik Parçacık Muayenesi, ferromanyetik malzemelerdeki süreksizliği tespit etme konusunda güçlü bir yeteneğe sahiptir.
Manyetik parçacık muayenesi, ferromanyetik malzemelerde yüzey ve yüzeye yakın süreksizlikleri belirleyen tahribatsız bir test tekniğidir. Bir manyetik alan tarafından yüzey kusurlarına çekilen manyetik parçacıklar kullanılarak çatlak ve kaynak gibi özelliklerin incelenmesi işlemidir. Muayene işlemi, manyetik olarak duyarlı malzemelerin manyetik alanlara çekilmesi gerçeğinden yararlanır.
Manyetik parçacık incelemesi, bir dizi farklı yüzey ve yakın yüzey süreksizliklerini tespit etmek için kullanılabilir. Hammaddeler, mamul veya yarı mamul malzemeler üzerinde gerçekleştirilebilir, örneğin:
Ultrasonik test, teftiş yapmak için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanan, köklü ve son derece uyarlanabilir bir teknolojidir. Yöntemler, temel manuel testten tam otomatik teste kadar değişir.
Ultrasonik test, aşağıdakileri belirlemek için mükemmel yeteneklere sahiptir:
Asteel Ndt 'nin konu uzmanlarından oluşan ekibi, uygulamanız için en iyi yaklaşımı belirlemenize yardımcı olabilir.
Penetrant testi, çatlaklar, gözeneklilik, borular, dikişler, dövme turları ve füzyon kusurları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere test yüzeyine açık süreksizlikleri tespit etmek için kullanılan tahribatsız bir test yöntemidir. Metaller, seramikler ve plastikler gibi çok çeşitli emici olmayan malzemeler üzerinde kullanım için uygundur, ancak gözenekli veya aşırı pürüzlü malzemeler genellikle penetrant testi için uygun değildir.
Penetrant testi, test numunesinin yüzeyine nüfuz edici bir sıvı uygulanarak gerçekleştirilir. Bu sıvı, kılcal hareket ile herhangi bir yüzey kırıcı süreksizliğin içine çekilir. Uygun bir süre sonra, fazla penetrant muayene yüzeyinden uzaklaştırılır ve ince bir geliştirici tozu uygulanır. Geliştirici, yüzeydeki süreksizliklerden artık penetrant çeker ve böylece süreksizliğin konumunun görsel bir göstergesini sağlar..
Penetrant testi, son derece ince kusurları ve en küçük yüzey süreksizliklerini tespit etme konusunda inanılmaz bir kapasiteye sahip, oldukça hassas, tahribatsız bir yöntemdir. Penetrant testi, aynı zamanda, biçimsiz olsalar bile küçük nesneleri denetleme yeteneğine sahiptir ve bu da, daha iyi verimlilik için toplu teste tabi tutulmalarına olanak tanır.
Penetrant testi ile tespit edilebilen süreksizlikler şunları içerir:
TOFD (Time of Flight Defraction) yöntemi ile ultrasonik muayeneler, özellikle yüzeysel ve alansal hataların tespitinde uygulanan en güvenilir yöntemlerden birisidir. Kritik kaynak bağlantılarının kontrolünde ise sık tercih edilmektedir.
Ultrasonik Muayenede "Phased Array" yönteminde klasik ultrasonik muayene yöntemine kıyasla, karmaşık geometriye sahip malzemelerde sabit bir noktadan malzemenin tüm hacmi üç boyutlu olarak kontrol edilebilmekte ve görsel raporlama yapılabilmektedir. Bu yöntem sayesinde günümüzde karmaşık geometriye sahip malzemeler, flanşlar, kaynaklar, nozullar, türbin kanatları, raylar ve bunun gibi birçok şey düşük maliyet ve yüksek kalitede en doğru yöntemle kontrol edilmektedir.
Endüstriyel Radyografi, varlıklarda ve yapılarda başka türlü görülemeyen kusurları ortaya çıkarmak için iyonlaştırıcı radyasyon kullanan yaygın bir tahribatsız tekniktir. Endüstriyel Radyografi tipik olarak şunları tespit etmek için kullanılır:
Radyografi, muayenenin gerekliliklerine ve incelenen materyallere bağlı olarak çeşitli farklı radyoaktif kaynaklar kullanır. Kaynakların taşınması ve işlenmesi için katı prosedürler, operatörlerin ve genel halkın güvenliği için çok önemlidir.
asteelndt.com
Sanayi Mah. Mutlu Sok. No 48 Daire 2 / Pendik / İSTANBUL
Telif Hakkı © 2023 asteelndt - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.